Efter en vinter med produktutveckling förlägger de tre norska skidmärkena SGNskis, Stereo Skis och Moonlight Mountain Gear hela, eller delar av, sin skidproduktion till Åre Skidfabrik. Skidorna kommer att börja levereras ut till butiker i september.

De tre skidmärkena är helt oberoende av varandra och har tidigare producerat sina skidor på tre skilda fabriker. Det som lockar företagen att flytta produktionen till Åre är den unika möjligheten till produktutveckling, hög kvalitet och leveranssäkerhet.

– En av anledningarna till vår flytt av produktion till Åre Skidfabrik är deras unika produktutvecklingsmöjligheter, framförallt ledtiden mellan idéstadiet till helt färdig produkt. Dessutom fick vi en skida som överträffade våra redan hårt ställda krav på prestanda och låg vikt, säger Ola Alsterholm, en av delägarna på SGNskis.

Bjarte Hollevik, grundare och ägare till innovativa Moonlight Mountain Gear är inne på samma spår;

–  Under flera år har jag experimenterat med väldigt avancerade och ultralätta kärnor till topptursskidor, men det är först nu med Åre Skidfabriks kompetens som konstruktionen har kommit i mål. Detta har lett till att Moonlight Mountain Gear nu kan leverera en av världens absolut lättaste skidkonstruktioner!

xino

 

SGNskis Grundat i den lilla norska orten Sogndal, känd för sina enorma snömängder och sitt dedikerade community av friåkare. Eftersom det finns fler berg än liftar är fokus på lätta friåkningsskidor.

 

xino

 

Stereo Skis Oslobaserat skidmärke för skidåkning året runt. Vintertid är Stereo Skis ett progressivt alpint friåkningsmärke, som under sommarmånaderna förvandlas till ett wake ski-märke.

 

xino

 

Moonlight Mountain Gear Innovativt märke baserat i Nordnorge där solen försvinner helt under två månader. Denna miljö har fått grundaren att utveckla superstarka pannlampor och ultralätta toppturskidor.

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
Dela: